Wat is shiatsu?

Het woord 'shiatsu' betekent letterlijk 'druk van de vingers'. Shiatsu is een vorm van lichaamsbehandeling waarbij druk wordt uitgeoefend met de duimen en handpalmen, op bepaalde energiepunten en meridianen in het lichaam. Meridianen zijn elektro-magnetische kanalen waar de vitale energie (Ki) doorheen stroomt. Op deze kanalen bevinden zich specifieke punten met een hogere elektrische lading die in Japan 'Tsubo' genoemd worden. Wanneer zich rond deze punten spanning ophoopt, wordt een gezonde doorstroming bemoeilijkt, waardoor op de ene plaats een overmaat en op de andere plaats een tekort aan energie ontstaat. Deze disharmonie zou uiteindelijk tot ziekte kunnen leiden. We hebben er dus baat bij om ons lichaam in een vroeg stadium weer in balans te brengen.

Waarom shiatsu?

Men kan shiatsu kaderen in de preventieve aanpak van disharmonie en ziekte, samen met gezonde voeding, voldoende beweging en een gezonde denk- en leefwijze. Maar ook in herstelperiodes en bij vele klachten zijn mensen geholpen door deze vorm van lichaamsmassage. Shiatsu kan daarom gezien worden als een niet onbelangrijke aanvulling op een medische behandeling.

De volledige lichaamsbehandeling van ongeveer 1 uur heeft een diepe ontspanning tot gevolg, terwijl intussen ook specifieke probleemgebieden behandeld zijn. Deze holistische manuele aanpak staat tegenover de meer technische benadering van bijv. acupunctuur, chiropraxie of andere correctietechnieken.

 

Voor meer info en individuele behandelingen: contacteer ons »

Leopoldvest 63, 3300 Tienen, tel: 0473/73.63.10 info@shiatsu-stoelmassage.be